Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szöveghallgatás képes leírás - Angol nyelv.tlap.hu
részletek »

Szöveghallgatás - Angol nyelv.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: angolnyelv.tlap.hu » Szöveghallgatás
Keresés
Találatok száma - 12 db
About.com

About.com

Hallott szöveg értésének a fejlesztéséhez található az oldalon sok anyag a különböző nyelvi szintek szerint csoportosítva. A szövegek online hallgathatók és videós feladatok is rendelkezésre állnak.

BBC Hungarian

BBC Hungarian

A BBC magyar nyelvű oldalai nagyon sok oldalú. Céltudatosan az angol nyelv tanulásához és tanításához ad sok segítséget. Mind az olvasásértést és a hallásértést kiválóan fejleszti. Tartalmaz egy 45 leckéből álló online anyagot (ingyenes), amelyek az Európai Unióval kapcsolatos szókincset tartalmazza. Az interaktív nyelvlecke sorozat címe 'Az évszázad emberei', 30 leckéje szöveggel és hanganyaggal Real Audio áll a rendelkezésre. Minden leckéhez szószedet tartozik, és a leckéket ki is lehet nyomtathatja. Kezdők számára is sok gyakorlási lehetőség van az oldalon: 'Az angol társalgás alapvető kifejezései kezdőknek', melléknév fokozás világrekordokkal, hasznos kifejezések a mindennapi élet eseményiből, BBC interjúkon alapuló angol nyelvleckék, felkészülés önéletrajzírásra és az interjúra, üzleti angol nyelv. Nyelvtanároknak ingyen letölthető feladatlapok, óravázlatok állnak a rendelkezésükre. Nagyon gazdag a hallásértés feladatanyaga.

Breaking News English

Breaking News English

The lessons are free. There is a new lesson every three days. All lessons are based on stories currently in the news - as the world's news breaks, teach it. All lessons are also downloadable PDF format. There are 8 online quizzes for each lesson. Listening files can be downloaded in mp3 format or subscribed to via a podcast. Classroom handouts are readily reproducible. There is a graded listening with each lesson. Thousands of teachers and students say they love using the news lessons.

British Council Listening

British Council Listening

A British Council lapja nagyon sok hanganyaggal rendelkezik, amelyek a nyelvtanulás különböző szintjein használhatók. Az audió fájlokhoz szöveg is tartozik, letölthető MP3 formátumban és feladatlapok is találhatók az egyes szövegekhez. Különösen ajánlom Chris Rose szövegeit, amelyek rövid elbeszélések és irodalmi értékűek. A történetei elgondolkoztatóak és érdekfeszítőek. A hallásértés fejlesztése mellett fejleszthető az olvasás és íráskészség is nagyon sok feladattal. Mindez ingyenesen.

Christmas Carols

Christmas Carols

Ingyenesen letölthető karácsonyi dalok, videók, dalszövegek és sok minden, ami karácsonnyal kapcsolatos, s minden angolul.

Cyber Listening

Cyber Listening

Online feladatok hallott szövegek értésének gyakorlására. Nagyon jó gyakorlási lehetőség. Kezdő és egyszerű szövegektől kezdve haladó szövegekig sok témában van feladat. Videókat is nézhetünk.

ELLLO -Listening

ELLLO -Listening

Nagyon nagy mennyiségű hanganyaggal szolgál az oldal. A hallott szöveget olvashatjuk is. A szövegekhez különböző típusú feladatokat tartalmaz online megoldási lehetőséggel és értékeléssel. A témák nagyon változatosak, kiterjednek szinte az élet minden területére. Nagyon jó lehetőség a hallás értés fejlesztésére.

English Language Listening Exercises

English Language Listening Exercises

Hat szöveget hallgathatunk meg. A hallgatáshoz Flash 7 lejátszó szükséges. A hallott szövegekhez interaktív feladatokat kell megoldani. emellett vannak levél- és e-mail írási gyakorlatok, nyelvtani és szókincs feladatok.

Ingyen letölthető hangos könyvek

Ingyen letölthető hangos könyvek

Az oldalon letölthető elektronikus könyveket, hangos könyveket találhatunk nagyon sok más nyelv mellett angol nyelven is. Lehet keresni is adott könyvet cím, vagy szerző szerint. Haladóknak ajánlott.

Hirdetés
The Learning English Video Project

The Learning English Video Project

A 'The Learning English Video Project' egy hétrészes dokumentum film a világ különböző országaiból, olyan emberekről, akik angolul tanulnak. A filmek megtekinthetők online, vagy letölthetők a számítógépre. Az oldal még rengeteg más lehetőséget is kínál tanulóknak és tanároknak egyaránt. Ingyenes.

Train your ear

Train your ear

Körülbelül 140 hallásértést fejlesztő gyakorlat található hanganyaggal az oldalon. A hallott szöveghez van írott szöveg, amelyben a hiányzó szavakat kell kiegészíteni a hallottak alapján. Amerikai angol.

Voa News

Voa News

A Voa News oldalán aktuális híreket olvashatunk az egész világból, amelyeket meg is lehet hallgatni videó és audio felvételeken. A nyelvtanulók számára egyes híreknél szómagyarázatokkal segítik a megértést.

Tuti menü